Valg af køreskole

Vælg din kørelærer med omhu!
Ifølge minimumskravet til antal lektioner i køreundervisningen kommer du til at tilbringe 53 x 45 minutter med din kørelærer, en del af disse på tomandshånd i skolevognen hvor du kommer igennem hele følelsesregistreret fordi du måske er nervøs i starten, flov fordi du laver fejl, stolt fordi det går godt, flov fordi du laver fejl igen, ked af det hvis du måske ikke består en prøve og forhåbentlig glad den dag du får dit kørekort :-) - faktisk kan de fleste huske deres kørelærer resten af livet, derfor er det vigtigt at du er omhyggelig med at vælge den rette..

Pris:
Dette er nok det vigtigste punkt for de fleste, men også et af de områder der er svært at sammenligne ud fra. Mange køreskoler markedsfører sig ud fra billige tilbud på ”lovpakken” men lægger så en masse ekstraudgifter oveni når du er kommet i gang. Det gør at det er meget svært at gennemskue hvad den egentlige pris er. Pas på med disse tilbud, jeg har ofte elever der skifter til mig efter at have gået på sådan en køreskole, og det ærgrer mig, da det jo i sidste ende ender med at blive meget dyrere for dig og samtidig medfører en dårlig oplevelse. Min pris er til at gennemskue, her er alt inkluderet, så du kender prisen på dit kørekort når du starter. Dog er det meget svært at forudsige om du skal bruge flere køretimer end de som loven kræver, men bemærk at der er fire ekstra køretimer inkluderet i min pris, og det er nok for 80-90% af eleverne. Jeg skal så tidligt i forløbet som muligt, nok være ærlig og fortælle dig om jeg mener du får behov for ekstra køretimer.

Anbefalinger fra dine venner/bekendte:
Anbefalinger fra venner er reelt nok den bedste måde at vælge køreskole på, de har været igennem forløbet før dig og kender både kørelæreren og undervisningen.

Anbefalinger på internettet:
Mange køreskoler har anbefalinger fra tidligere elever på deres hjemmeside, på deres Facebookside, Dumpeprocent.dk, Trustpilot osv. Disse anbefalinger er også gode, dog er det meget let at snyde, og det er ret ofte set, både indenfor køreskolebranchen og indenfor alle andre brancher, at virksomhederne udvælger og kun bringer de bedste, eller i værste fald selv skriver anmeldelsen. Jeg lægger et billede af alle mine beståede elever på min Facebookside (kun hvis de selv ønsker det) og således kan man hurtigt konkludere at der er sammenhæng mellem navne og anbefalinger.

Medlem af brancheorganisation:
Den mest seriøse brancheorganisation for kørelærere hedder Kørelærerforeningen, det er i og for sig ikke nogen garanti for kvaliteten af undervisningen at man er medlem, men det viser dog en vis seriøsitet at man er organiseret. Man får, som medlem, tilsendt relevante informationer omkring nye love, ændringer i undervisningsplaner osv. ligesom man har mulighed for at deltage i kurser og efteruddannelse. Desuden støtter foreningen op omkring kørelæreren i tvister med politi eller andre myndigheder.