Valg af køreskole

Vælg din kørelærer med omhu!
Ifølge minimumskravet til antal lektioner i køreundervisningen kommer du til at tilbringe 53 x 45 minutter med din kørelærer. En del af disse på tomandshånd i skolevognen hvor du kommer igennem hele følelsesregistreret fordi du måske er nervøs i starten, flov fordi du laver fejl, stolt fordi det går godt, flov fordi du laver fejl igen, ked af det hvis du måske ikke består en prøve, og forhåbentlig glad den dag du får dit kørekort :-)

Faktisk kan de fleste huske deres kørelærer resten af livet! Derfor er det vigtigt at du er omhyggelig med at vælge den rette..

Pris:
Dette er nok det vigtigste punkt for de fleste, men også et af de områder der er svært at sammenligne med andre. Mange køreskoler markedsfører sig ud fra billige tilbud på ”lovpakken”, men lægger så en masse ekstraudgifter oveni når du er kommet i gang. Det gør, at det er meget svært at gennemskue, hvad den egentlige pris er. Pas på med disse tilbud. Jeg har ofte elever der skifter til mig efter at have gået på sådan en køreskole. Det ærgrer mig, da det jo i sidste ende ender med at blive meget dyrere for dig og samtidig medfører en dårlig oplevelse. Min pris er til at gennemskue - her er alt inkluderet, så du kender prisen på dit kørekort, når du starter. Dog er det meget svært at forudsige, om du skal bruge flere køretimer, end de som loven kræver. Vi skal, så tidligt som muligt i forløbet, nok være ærlige og fortælle dig, om vi mener, du får behov for ekstra køretimer.

Anbefalinger fra dine venner/bekendte:
Anbefalinger fra venner er reelt nok den bedste måde at vælge køreskole på. De har været igennem forløbet før dig og kender både kørelæreren og undervisningen.

Medlem af brancheorganisation:
Den mest seriøse brancheorganisation for kørelærere hedder Kørelærerforeningen. Det er i og for sig ikke nogen garanti for kvaliteten af undervisningen at man er medlem, men det viser dog en vis seriøsitet at man er organiseret. Man får, som medlem, tilsendt relevante informationer omkring nye love, ændringer i undervisningsplaner osv. ligesom man har mulighed for at deltage i kurser og efteruddannelse. Desuden støtter foreningen op omkring kørelæreren i tvister med politi eller andre myndigheder.